اگر چه وجود شبکه سراسری برق در کشور و اتصال آن به شبکه کشورهای همسایه و قابلیت استفاده از آن برای مبادلات بینالمللی برق از نقاط قوت بخش برق است، اما پایین بودن بهرهوری، ضعف نگاه اقتصادی در نظام تصمیمگیری صنعت برق ، فقدان نظام آماری کامل و مناسب در صنعت برق و نرخ بالای تلفات از نقاط ضعف برق است.
علیرغم اینکه اردکانیان وزیر نیرو و همچنین سایر مسئولین وزارت نیرو طی هفتههای گذشته، از تصویب طرح اصلاح تعرفه برق مشترکین پرمصرف تا پایان آذر ماه خبر داده بودند، اما به دلایل نامعلوم همچنان بررسی این طرح در دستور کار هیئت وزیران قرار نگرفته است. این مصوبه و اجرای آن، زمینه را برای جلوگیری از بروز خاموشی در تابستان ۹۸ فراهم میکند.
زیست آنلاین: توسعه انرژی های تجدیدپذیر در روستاها و مناطق محروم موجب می شود درامد پایدار برای روستائیان ایجاد شده و مانع مهاجرت روستائیان به حاشیه کلان شهرها می شود.
نسل جدید فناوری توربینهای بادی (اینولکس)، در شرکت “شیرویند” امریکا اختراع و بهره بردارى شده است. مولدهای سنتی از سیستمهای ژنراتور توربین بسیار حجیم و ابرپروانهها بر بالای یک برج استفاده میکنند، قابلیت تولید انرژی برق اینولکس در مقایسه با توربینهای بادی معمولی حدود ۶ برابر است.
گفته می شود ۸۵ درصد رشد بهره وری در اقتصادهای پیش رفته مدیون فناوری های نوین است. اما شرکتهای اروپایی، از نظر سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه عقبتر از رقبای جهانی خود هستند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری فارس، گفت: محققان و پژوهشگران این شرکت ایرانی به دانش تبدیل کامل پسماند به انرژی الکتریکی دست پیدا کرده اند، دانشی که از طریق آن و با استفاده از یک راکتور تبدیلی کل پسماند شهری را امحا و به برق تبدیل میکنند.
طبق گزارش بلومبرگ NEF، به مدد کاهش هزینهها، انرژی خورشیدی و بادی به ارزانترین منابع تولید برق در همه اقتصادهای بزرگ جهان از جمله هند و چین تبدیل شدهاند.
براساس آخرین آمار، مصرف برق ایران در دنیا در رتبه ۱۸ و این در شرایطی است که به اعتقاد کارشناسان، میزان مصرف در سرانه تولید و شدت انرژی تناسبی با سایر کشورهایی که رتبههای مشابهی در عرصههای اقتصادی مانند ما دارند، وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت توانیر گفت: درصورت رشد هفت درصدی سالانه مصرف برق، برنامهریزی شده تا طی ۱۰ سال آینده حجم تاسیسات برق کشور دو برابر شود که در این راستا باید بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید صورت بگیرد.
مدیر مرکز مدیریت نیروگاههای برقآبی کشور گفت: با وجود بارندگیهای مناسب دو ماه اخیر، افت بیسابقه بارشهای سال آبی گذشته موجب شده تا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۴۰ درصد کاهش یابد.
حدود پنج درصد از ظرفیت نیروگاهی تولید برق مستعد بازنشستگی هستند و به محض اینکه بتوانیم ظرفیتهای جدید کافی در شبکه برق ایجاد کنیم آنها را بازنشسته خواهیم کرد. نظر به اتلاف بالای انرژی تدوین نقشه راه توسعه فناوری نیروگاهی کشور و افزایش سطح کارایی انرژی آنها ضروری است.
ایراد قانونی دراستفاده از ۲۰ درصد برق مصرفی دستگاههای دولتی از انرژی تجدید پذیر این است که سازمان برنامه و بودجه اعتبار لازم را به وزارتخانهها اختصاص نداد.
آمارهای مالی اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد هم اکنون هزینه استفاده از توربینهای بادی و پنلهای خورشیدی در تولید برق به شدت نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است به گونهای که در حال حاضر استفاده از نیروگاههای ذغالسنگ برای تولید برق بسیار پرهزینهتر از ایجاد نیروگاههای خورشیدی است.
دبیر سندیکای صنعت برق ایران بیان داشت:حیات صنعت برق ایران که این روزها به شدت گرفتار کمبود نقدینگی و رکود شده، بر پایه سه منبع درآمدی بنا نهاده شده است. درآمد این صنعت از سه محل «درآمد حاصل از فروش برق به مشترکان»، «درآمد حاصل از صادرات» و «سایر درآمدهای عملیاتی و غیرعملیاتی» تأمین میشود؛ بنابراین دو بخش درآمد فروش برق به مشترکان و درآمد صادراتی ...
نخستین توربین نیروگاه آبی راغون (در ۱۱۰ کیلومتری شمال شرق دوشنبه در تاجیکستان) آغاز به کار کرد. دولت تاجیکستان به این مناسبت جمعه ۱۶ نوامبر را روز «شادکامی ملی» نامیده است.
خاموشیهای برنامهریزی شده تابستان سال جاری برای مشترکان تهرانی دردسرساز شد. همین مساله مسوولان برقی را بر آن داشت تا از هماکنون تدابیر جدی را برای گذر از خاموشی در پیک سال آینده درنظر بگیرند.
بالاخره در روزگاری نه چندان دور، به مدد سیستم جدیدی که از برق تجدیدپذیر برای تبدیل دی اکسید کربن به مونواکسید کربن استفاده می کند، گازهای مخرب حاصل از نیروگاه های برق و صنایع سنگین، به جای انتشار در اتمسفر قابلیت جذب و تبدیل از حالت گازهای گلخانه ای به سوخت صنعتی خواهند داشت.
محدودیت منابع انرژی و مشکلات ناشی از مصرف سوختهای فسیلی، رشد بی رویه جمعیت شهرها و افزایش آنها سبب شده است که حجم زیاد زبالههای آلی تولیدی سلامت جامعه بشری را به خطر اندازد.امروزه تفکیک، بازیافت و استفاده از زباله با عنوان طلای سیاه یکی از مهمترین شاخصهای توسعه پایدار برای کشورها محسوب میشود و تولید برق از زباله در کشورهای توسعه یافته به دقت،...